Jauheliha-pekoni-feta kierteet

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja                                

1 dl muusijauhetta tai 2 dl perunahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl Provencen yrttisekoitusta

125 g margariinia tai voita

2 dl kylmää vettä

1. Sekoita vehnäjauho, muusijauhe, leivinjauhe, suola ja yrttisekoitus keskenään.

2. Nypi pehmeä voi jauhoihin.

3. Lisää vesi.

4. Laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte:

jauhelihaa, jonka joukkoon sipuli, tomaattia

pekonia

fetaa

1 muna

ketsuppia 2 rkl

juustoraastetta 2 dl

pizzamaustetta 1 tl

tein kaksinkertaisen annoksen , joten laitoin 400 g jauhelihaa, 2 pkt pekonia (paista pannulla pieniä kuutioita), 2 tomaattia (pilko paloiksi ja paistetun jauhelihan joukkoon, fetan murustin pieneksi. Täytteen ainekset sekoitetaan kaikki keskenään.

Taikina kaulitaan levyksi, jonka päälle levitetään täyte. Rullataan rullaksi ja leikataan ohuita paloja.

Uuniin 225 astetta ja n. 18 min

1508077.jpg